top of page

Undervannsrugby

Undervannsrugby, eller UV - rugby, er et meget engasjerende ballspill som er fascinerende først og fremst fordi det spilles under vann. Den tredimensjonale bevegelsesfriheten åpner utrolige muligheter for teknikk og taktikk, og det er derfor ytterst vanskelig å mestre spillet fullt ut.

UV - rugby er ypperlig for alle som  vil øke sin vannfølelse og dermed bli bedre og sikrere i vannet. UV - rugby gir dessuten god trening for alle kroppens muskelgrupper, og spillere vil særlig utvikle kondisjon og styrke.

Her får du lære å mestre denne idretten et steg av gangen i trygge omgivelser. 

Vi har aktivitetsledere, fridykkerinstruktører og undervannsrugby trenere med lang erfaring fra klubb og landslag. Visste du at Norge er regjerende verdensmester i undervannsrugby. Da Norge vant VM i 2011, var det første gang en norsk lagidrett tok et VM gull, uansett idrettsgren!

Mer om undervannsrugby

 

UV-rugby er en idrett som bedrives under vann i den dype delen av bassenget. Laget består av 6 personer, samt 6 innbyttere. Hensikten med spillet er å få en ball oppi en kurv som er plasert på bunnen. Det spesielle og unike med denne idretten er at den forgår i 3 dimensjoner. Man kan passere til siden for, over og under en motspiller. Det eneste utstyret som benyttes er dykkemaske, svømmeføtter, snorkel og en hette med ørebeskyttere. UV-Rugby er en kontaktsport, det vil si at vi har lov til å holde og knuffe litt i hverandre. Dette betinger at den ene har ballen, hvis ikke må man ligge unna. Slag, spark og rått spill er ikke tilatt. Dette slår de tre dommerene meget hardt ned på. I det hele så er det ikke mye skader. En og annen studd finger og noen blåmerker er det hele.

Laget er organisert med 2 venstre, 2 backer og 2 spisser. Disse har både defensive og offensive roller. I tillegg må man passe på å ha en hvis rullering, slik at ikke alle er oppe for å puste samtidig. Siden om taktikk og strategi tar for seg de enorme variasjonsmulighetene for lagspill, som åpner seg i denne idretten.

 

bottom of page