top of page

Fridykking, som navnet tilsier, er en meget enkel og behagelig måte å dykke på. Her bruker man kun maske, snorkel og svømmeføtter. Da kan man ligge i overflaten, puste gjennom snorkelen, se klart i vannet og bevege deg lett og raskt og lydløst gjennom vannet ved hjelp av svømmeføttene.


Du kan også benytte våtdrakt, blybelte og vest (noe som er vanlig her på vestlandet). For å utnytte de mulighetene fridykking gir, få kunnskap om hvordan kroppen fungerer i og påvirkes av vannet, utvikle svømmeferdigheter, vannfølelse, fridykkerteknikk og trygghet i vann, bør du gjennomføre et fridykkerkurs. På kurset lærer du også litt om forskjellig type utstyr som egner seg til fridykking.

 

Fridykkersertifikatene har tre ferdighetsnivåer. Etter at du er ferdig med bassengøvelsene, får du prøve deg i havet. For å begynne med denne aktiviteten må en være minimum 7 år.

 

Haugesund sportsdykkere har flere fridykkerinstruktører og kan i tillegg til jevnlige kurs også holde kurs på forespørsel fra en gruppe som ønsker å ta kurset sammen

 

Fridykking

Vincent Eriksen

Instruktørene

Øystein Skarholm

bottom of page